rýmy

rýmy

Anotace: dětem

Červotoč

Říkal včera červotoč
že už teď ví vlastně proč
jejich život červotočí
po závitech zpět se točí
poznal jsem mu ale z očí
že mu není do řečí
závidí nám ten náš dlouhej
bez závitů....člověčí.

STONOŽKA

Znal jsem jednu stonožku
co měla ráda limošku
tu červenou s bublinkama
s brčkem pila jako dáma
prý do každý nohy
potřebuje jednu
nesu pátou bednu
a pak volám na ústřednu
výrobníku limošek
prý že zítra dorazí sem
velký zájezd stonožek

Zmije

Hrály zmije vybiku
u starýho dřevníku
hádaly se jako koně
že ten bod je vlastně pro ně
ten míč předtím letěl dolem
nevnímaly ten svět kolem
kde se vzali tu se vzali
nad tou naší návsí
do zobáků zmije vzali
opeření dravci

Ježek

Říkal ježek
že prej z běžek
bolejí ho nohy
kolem věže u Voroněže
tam jak jsou ty stohy
značil lesů rohy
v létě ježku
jdi si pěšky
nebo si kup koloběžku
to neni tak těžký
jako tyhle běžky

Rak
Kam kráčíte pane raku
takhle odděn v manžestráku
ve svátečním saku?
jdu naproti ženě k vlaku
co na srazu z jihu raků
přednášela o vodě z mraků
o čistotě řek
o tom že i naši raci
chodí pozdě z diskoték.
Autor zenge, 01.01.2010
Přečteno 425x
Tipy 33
Poslední tipující: Špáďa, pamp_elka, Paralelní možnosti, Zefi, Holis, Psavec, Flamy, Bíša, Hazentla, susana načeva, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super!Všimla jsem si,žes vykutil už další dávku,letím na ni:-)

02.01.2010 21:24:00 | Zefi

To je mazec.

02.01.2010 19:42:00 | Psavec

júúú to je nádherný..ST!

01.01.2010 22:24:00 | hašlerka

Jo,to je dobrý,moc...

01.01.2010 19:58:00 | Květka Š.

Skvělé nápady - zvláště ty stonožky! Ale hodí se pro děti básně o sexu?;-)

01.01.2010 19:49:00 | Zpátky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí