rýmy 4

rýmy 4

Anotace: dětem

MLÍKO

Šel Špagetka se Štaflíkem
u regálu mezi mlíkem
stalo se to okamžikem
říkala to paní Lída
celá z mlíka pyramida
skácela se k zemi
do uličky mezi džemy
ještě horko je mi
a to jsem jen v tričku
ty postavy z večerníčku
ten karambol přežily
uvidíte za chvíli...
v .18:45

PRÁZDNINOVÁ (nekecám)

Náš ostrov pustý bez rodičů
bez táty,mámy jenom sami
bez mobilů a od škol klíčů
nahatý lezem pro banány
a z vrchů palem
dnes jsem králem
vyhlížím lodí stěžně
a běžně lovím pod korálem
pro holky perly bílý
chytám je síťkou na motýli
za skálou mezi žraloky
těžko by mi to uvěřili
tam u pirátský zátoky.

Poplágry

Půl tuby vytlač v přímce
sámo že kanagomu
pak vem tu krabku v skříňce
a seřaď zvuky hromů
v podobě poplágrů
hrnky na kuch.lince
radostí poposkočí
když sirkou zručně škrtneš
musíš si chránit oči
pak padni do zálehu
nohama k výbuchu
staneš se přítel žehu
partyzán bez sluchu..
Autor zenge, 05.01.2010
Přečteno 482x
Tipy 31
Poslední tipující: Holis, Mbonita, Špáďa, Psavec, Flamy, Zpátky, Bíša, hašlerka, Mario de Janiero, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Míko mi připomělo jeden úsměvný moment ze sámošky:o))) :ST

06.01.2010 21:39:00 | Holis

Pár tašek přidej z eternitu,
až bude oheň plát.
Plameny zapraskaj v jiskřivém třpytu...

My uměli si hrát!

06.01.2010 01:07:00 | Špáďa

parádička parádní..ST!

05.01.2010 21:16:00 | hašlerka

Hrst ostrých patron z kulometu
do ohně hoď a dokaž světu
že se nebojíš
nejblíž se připlazíš
s německou helmou na dětské hlavě
zvesela a hravě
hledali granáty v trávě
a u hranice dýmovnice
televize ještě nebyla
strašila nás jen Sybila...
ST!

05.01.2010 19:06:00 | Mario de Janiero

geniální :o))
ST!

05.01.2010 18:23:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí