Zrádné pastvy

Zrádné pastvy

Anotace: čerstvých činů...

Zrádné pastvy čerstvých činů
žravé teplo tvého klínu
Já se choulím v tmavém jasu
jen se pasu jen se pasu

Svěží úkryt plnost skýtá
jemným chvěním plaše vítá
Oči měníš s pánem času
jen se pasu jen se pasu

Vzduchem létá sem a tam
starý lidský hlavolam
Odpovědí na otázky
nejsou jinotajné vlažné lásky
Jemné chvění víra chtíč
a temný jas
a pán čas
upadá a mizí pryč
Odpovědí na otázky
nejsou moudré starců vrásky
Žravé teplo tvého klínu
lačné oči
v kolotoči
zvadlých snů a vůní stínů
jenom vkročit
jenom vkročit

Hrátky mládí stáří smrti
hrát si - hrdlo noci škrtit
propnout šlachy zplna řvát
prožít mlžný zvrhlý zkrat

Prostý um a boží kýč
hořet a pak sdílet mráz
upadá a mizí pryč
ten pán čas co hlídal nás

Oči měníš
máš v nich krásu
vroucně pěníš
a já se pasu

Jenom vkročit
a pak zase
vždyť jsme teprv
v poločase!
Autor Vik, 12.01.2010
Přečteno 383x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, susana načeva, Mraveneček
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chrlič emocí,upoutalo.

26.11.2023 18:31:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí