Jiskrník

Jiskrník

Anotace: rezonancím...

Když v deštích vody tříšť
tříští se o skla ventilačních
ty pod dekou jsi u mne blíž
po touze lačná..začni
od skrání krkem dolů
jak ze strání když běží
naproti jaro létu
jako když sněží z věží
na okno mého parapetu

Jsi rampou mého vzletu
do výšin vrchů u Aratu
jak rád se s tebou pletu
v pletencích akrobatů

V těch výškách hlasy slýchám
a těžko se mi dýchá
pak do nočního ticha
šepoty vzdechů
a ze stěn jako v echu
mi celý týden zní
tvůj hlas v tom jiskření

Když v deštích vody tříšť
a vítr v svistu sviští
má kovadlina a hlemýžď
slýchává tvoje příští
řečené elegancí
a stěny mé jsou poctěné
tou další rezonancí.
Autor zenge, 24.07.2010
Přečteno 369x
Tipy 32
Poslední tipující: Krahujec, Mario de Janiero, Holis, Špáďa, P.Z., teď už nikdo, ziriant, labuť, Doradan, Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsem téměř hluchý
a nemám tuchy
jak jak zpívá déšť
jak vítr zívá
však díky básním tvým
už vím...
ST!

28.07.2010 12:28:00 | Mario de Janiero

Nádhera je slabé slovo!

26.07.2010 16:50:00 | Špáďa

Jak se tak dívám, básnička vzala mnohým dech i slova. Zdá se mi velmi, velmi pěkná a hodná k zapamatování.
Kdyby to šlo, dám víc než dva bodíky.

24.07.2010 22:59:00 | Zasr. romantik

Když touha má rezonuje
za nočního deště
ozvěnou slyším svoje
opakované ještě...

Nádhera..ST!

24.07.2010 16:08:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí