Pytel

Pytel

Anotace: ztrátám

Jsem majitelem pytle ztrát
vzpomínek jenž jsem míval
honosný nosíval jsem šat
abych svou bídu pod ním skrýval
od muzik chodíval jsem kolem blat
ze strachu noci jsem tmě zpíval
do bláta hubou jsem i padl
..častokrát
pro posměch ze vsi vší
však jedné co ani netuší
mou náklonost a něhu
v převislých moruších
a dole k břehům
kořenů domovin
mé srdce vedle starých vín
jsem skryl
i když jsem hubou ryl
tam v blátě u souvratě
a díra v kapse na kabátě
se na svět šklebila
svět smuten by byl
kdyby nebyla

..Však byla
chvíli mou
(ve vzpomínkách)
a vždycky když jdu tmou
a vzpomenu si
obzor se rozsvítí
já šplhám po nitích
v měsíčním svitu
do oken toho bytu
Autor zenge, 17.03.2011
Přečteno 486x
Tipy 28
Poslední tipující: Holis, Mario de Janiero, staranna, labuť, Dota Slunská, ZILA78, Mbonita, la loba, hašlerka, Juan Francesco de Faro, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ono častokrát
nebýti těch ztrát
nebylo by během doby
na co vzpomínat...
ST!

18.03.2011 14:02:00 | Mario de Janiero

Pozor při tom šplhání!
Výška strach mi nahání...
Pan herec Jirka Hrzán prý také tenkrát snad šplhal po fasádě za ¦...

18.03.2011 00:05:00 | Špáďa

krása..ST!

17.03.2011 20:21:00 | hašlerka

připomnělo mi to text písně "S každou ztrátou, srdce propadlo mi hloubš, zná to ... skříňku otevřela Pandora, až na dně, byla moje pokora" Radůza .. ST

17.03.2011 19:02:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí