13.9.1868 Počátky O.B

13.9.1868 Počátky O.B

Anotace: záhrobí a rozhovorům...

Vašek Jebavý
dnes se mnou u vína
vyprávěl ze záhrobí
o tom jak usíná
se po sedmé číši
v Nové Říši
o tom jak básně nevábí
a kafe od Maryši
černý jak hedvábí
mu duši tráví
tam z trávy
mezi hroby
v Jaroměřicích
v svících
v odrazu obelisků
v svitu i ve vánicích
mé stopy jako v písku
ten krchov zná
vždyť každý rok tu u vína
pod zadkem zimník Puškina
rozjímá se mnou

..Březina.
Autor zenge, 13.09.2011
Přečteno 484x
Tipy 34
Poslední tipující: Houda, Holis, Princezna.Smutněnka, Jiná, ziriant, la loba, labuť, CULIKATÁ, Mbonita, Hazentla, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dražší než kvítí jarních dní
jsou pozdní květy podzimní.
Vyvolávající teskná snění,
jimž pranic v duši nebrání.
Tak mnohdy chvíle rozloučení
dojímá víc než shledání.

A.S.P. 1825

Skvělé...ST!

13.09.2011 21:39:00 | hašlerka

Jmenovat se Jebavý
prý už Vaška nebaví :)

13.09.2011 21:30:00 | teď už nikdo

Paráda! :o)) ST!

13.09.2011 21:19:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí