Krásný sen

Krásný sen

Anotace: venku

Sbírka: Crossing

Krásný sen

Málo se ptám
málo se směju i pláču
Jen často vzdychám
když se začne točit barevné listí
a labutě váhavě odlétají

Chodím sám
do lesa
a poslouchám
duše stromů
vykládat
o nahých pannách

Mají prý zlaté vlasy
zelené oči
a šedou kůži
Do rozkroku si vkládají
čevený list
- každá ho hledala spoustu dní -
Neuvadne celou zimu
je v bezpečí
a každou pannu vyléčí
z mlžného splínu
Přináší jí naději
že jí najde chlapec
co zaklepe a vstoupí

Pak začne sněžit

Oba padají jako jeden dech
Všechno hoří
Plameny olizují jejich těla

Dál neslyšně sněží

Les chvíli nedýchá

Poslední vzdech
a ulíbaná panna
jde spát
Dlaně si drží v rozkroku
a se zavřenýma očima
cítí teplo
které jí dal on
Přikryje se sněhem

Bílá

Jenom někdy se pohne
rozhodí ruce
rozevře stehna

Spatřím červený list
s dírkou uprostřed
Autor jirpa, 20.02.2006
Přečteno 1310x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherně snivá, úplně jsem si to vybavila.

21.05.2006 16:11:00 | semiramis

Možná příliš dlouhé, nějak ten náboj z toho vyprchává, to však neznamená, že není vzrušující a moc hezká.

22.02.2006 23:10:00 | Miskitka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí