Milování s tebou

Milování s tebou

Anotace: ...ze sbírky Jsoucno... (omlouvám se za stále se opakující "jako", ale v celém kontextu snad oku vadit nebude)...

*

*

*

 

Jako polední slunce

co rozpaluje plechy střech

stejně tak já hořím

ležíc pod tebou na zádech.

 

Jako savý papír

co polyká inkoustové stíny

stejně tak já hltám

tvé rty, bez pocitu viny.

 

Jako letní vítr

co rozkmitává v polích klasy

stejně tak já cuchám

škudlím tvé nepoddajné vlasy.

 

Jako matka lvice

co bojuje za svá mláďata

stejně tak já svými drápy

ryji ti do zad, celá napjatá.

 

Jako zimní vločky

co mrazivě do polštáře země sednou

stejně tak já zanechávám stopy

doteků svých, co jen tak nevyblednou.

 

Jako ranní rosa

co ozdobí poupata nejkrásnějších květin

stejně tak my skrápíme svá těla

ukrojením lačnosti, aspoň ze čtyř pětin.

 

Jako hrom a blesky

co rozburácí svět a rozzáří oblohu jasem

stejně tak my kousky svých vzdechů

hřmíme a blýskáme, hrajeme si s časem.

 

Jako voda na poušti

co na poslední chvíli přijde vhod žíznivým poutníkům

stejně tak já prahnu po tvých dotecích

od konečků vlasů, přes mou poušť až ke kotníkům.

 

 

Jako křehké srdce, schované v krabičce od sirek.

Jako paprsky slunce, prosvítající ze všech škvírek.

Jako teplé ruce, co tě přesto v létě zebou.

Jako všechno na světě, ... je milování s tebou.

 

*

*

*

 

 

Autor zaba.zuzla, 23.04.2012
Přečteno 1309x
Tipy 15
Poslední tipující: Makula, ZILA78, Romeo3769, tato22, annie, Loveless, Radhuza, Květka Š., gallatea
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí