Bouře zvrácenosti

Bouře zvrácenosti

Anotace: A ticho po ní...

Probouzím v tobě muže, co si nárokuje
rozdělat mi ohniště, které provokuje -
plameny samotné ti propůjčují tvář,
v jejich jazycích se pojí sny i snář...

Bouře ve své zvrácenosti okovy si kuje,
jak mocný kovář v kovadlinu opakuje
údery hromů, jejichž dopad mění tvář,
již v samotném záblesku čeká sen i snář...

Co tento divý sen vlastně prorokuje?
K čemu že ti, pane, a svůj otroku je?
Oči sice zavřeš, ale i víčka cítí zář,
tak se osvoboď, vypal mě, buď můj žhář!

Autor Dacryon Beata, 04.12.2015
Přečteno 748x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Amonasr, Dis-Con-Nect-Ted
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí