Pramen modré hvězdy

Pramen modré hvězdy

Anotace: Báseň o jednom pramenu na naší planetě

Stál jsem u pramene, jež prýštil
z modré hvězdy ač nezáří jako jitřenka
pod úderem slunce se jako lustr roztříštil
na nebeské černavě hlídá bílá dívenka

Pramen jenž byl čistý jako stěna
chodím k němu koukat na dívky
přes hlahol neslyšely jak voda sténá
ani já netušil jaké to jsou naivky

Odraz z hladiny prozradil mě záhy
dámy jsem vyplašil, jak houf holubů
proto běžím, ač mám sto kilo nadváhy
přes kameny utíkám, než dostanu do zubů

Cestou jsem slyšel jak pramen šeptá
jak rád sleduji nahá těla dam
na můj pocit se mě žádná neptá
proto se bílé hvězdy na nebi ptám

K tomu pramenu žádné dívky nechodí
jen bílá dívenka se z oblohy naklání
žel nevede k ní žádné poschodí
svým třpytem jakoby mi seděla na dlani

Čistá voda hasila žízeň ptákům , laním
její pramen začal slábnout jak měsíc z rána
bílé jitřence se před spaním dlouze ukláním
dnešní noc bude pro všechny zrádná
Autor Petr27, 02.10.2017
Přečteno 560x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí