Když ticho k Tobě přilne

Když ticho k Tobě přilne

Anotace: Jsem spíš psavec, než básnický dravec

A ticho přilnulo
zahladilo rýhy
a slova přišla
a pak pohyby
a dech se zrychlil
a šepot vytratil
a světlo...
Světlo odkapávající jak vosk
a někde v Tobě pocit studu
tam, kde se v Tobě budí tma...
Vůně hroznů na jazyku
lehká červeň v nachu
a Tvá přítomnost v nás.
A já se Ti jen zdám...
Přečteno 447x
Tipy 8
Poslední tipující: Hledající, vlnka, Dája K, jenommarie, Kapka, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

některá "a" na začátcích, trochu ruší, ale báseň je moc hezká. :-)

23.02.2020 10:32:30 | jenommarie

...líbí....je to tam,ale není to prvoplánově pojato....jiskří to
tím svým tajemstvím......náznaky a oči svítí.....Ji./úsměv/

23.02.2020 09:07:36 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí