Pomačkaná prostěradla připomínají rozbouřené moře

Pomačkaná prostěradla připomínají rozbouřené moře

2018

ten přístav málokdo znal, 

neboť veřejnosti vstup nepovoloval.

však u tebe stačilo, drahý návštěvníku, 

pár jarních a červencových kapek deště 

a několik prázdných lahvích od vína

a rázem jsi byl vítán.

 

nevydal jsi ani hlásku,

jen pod stín mola jsi se skryl

a v tichosti do vln ponořil 

spolu se mnou

- a hladina se s leskem zavlnila. 

 

nadnášeli jsme se

v polibcích a opatrných dotycích

a rty chutnaly vzájemné steny

a sladko-slanou sůl. 

 

plíce se plnily vodou

a já se snažila neutonout

- že by kůže v šupiny se měnila? 

mé nohy ladně splývají,

do třpytivých ploutví vklouzají,

a voda lekníny do vlasů mi vplétá. 

 

a já vím, že dřív, než se vynoříš, 

můj podvoní svět umře suchem

a ty ho do zadní kapsy džínů schováš - 

do těch, co z podlahy právě sbíráš,

když beze slova mě i přístav opouštíš.

Autor Dáma z kavárny, 14.12.2020
Přečteno 427x
Tipy 15
Poslední tipující: NigarKalfa, básněnka, mkinka, Akrij8, Emily Říhová, Pittoresque, enigman, Donne, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Originální. Tip ;-)

13.11.2022 14:35:19 | NigarKalfa

To bude vodník :-)

23.10.2022 09:28:57 | básněnka

Líbí!zajímavé!

17.12.2020 18:01:31 | Pittoresque

možná už má žábry...

15.12.2020 18:06:49 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí