Mata Hari

Mata Hari

Anotace: báseň nebo spíše i hudební text s dějovým spádem ve stylu novodobé detektivky

 

Knoflíčky od blůzky

Prstíky rozplétáš

Návaly emocí

Prý se v nich nevyznáš

 

Dlouhý pohledy

Co ledy prolomí

I v tichém nášlapu

Jsme v pasti chycení

 

Kolínko přes kolínko

V hedvábný sukénce

 Od lýtka přejíždím

Rtíky rozmázlý od kávy máš tak sladce

 

A pak spolu jedem autem

Na projížďku a noční hon

Na mýtině plavou chladný hvězdy

A srdce buší jako zvon

Cítím tvoje horký stehna

Když natrhl jsem ti silonky

A potom je to mela

Triumfální granáty od noblesní dívenky

 

A pak spolu jedem autem

Na projížďku a noční hon

Na mýtině se plazí půlnoční hadi

A úzká trhlina je hluboký lom

Ty jsi Mata Hari

I když si říkáš Karoly

A potom je to mela

Kokainový běsy ve tváři noblesní dívenky

 

S úsvitem

Pouta řežou do rukou

A vítr z plání fouká

S údivem vidím jen

Jak mé auto zpátky couvá

Cik- Cak

 

(Hanuš Šparlinek, 18.4.2021)

 

 

Autor Hanuš, 18.04.2021
Přečteno 217x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jo, to je teda jízda...;-)

19.04.2021 15:45:19 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí