dnes je to jinak ( zemitá )

dnes je to jinak ( zemitá )

Anotace: ...

ještě včera byla obloha
jak kaše z rozmočenejch novin
dneska je to jinak. je světle modrá,
jen tak za kopci je trochu bílá
kdybys ji chtěla malovat,
musela by sis namočit prsty do běloby
a udělat šmouhy do ještě mokrý barvy
ta bílá by ti zbyla za nehty
( tak jako mně někdy když chodím k večeři )
máš za nima zem
z toho jak se noříš mazlavou mokrou hlínou
až ke kořínkům sazenic
mají barvu mléčnejch zoubků
tlačíš je pomalu hloub
a země se podvoluje, rozevírá
voní sama sebou ochotně úrodná
ruce kolem zápěstí zmazané blátem
od bezděčného sevření
dívám se na tebe ( pokaždé to poznáš )
každý pohled má svůj malej úsměv,
svou roztomilost nahrazující nepochopení
jsi ohnutá tak že tě večer musí rozbolet záda
země chce všechno je hladová
myslím na newtona s jabkem
a zem se natahuje k tvým ňadrům
žádná gravitace. hlad!
stejný hlad jako mám já vzepřený nad tebou
když hledám ve tvejch očích odpověď
zazní v nich dřív než z popraskaných rtů
čekám na „pojď už„ a nemůžu odolat gravitaci
chci prostě podlehnout, nevyhnutelně se propadnout
opřít tě zády o zemské jádro
Autor kulishak, 13.05.2007
Přečteno 432x
Tipy 2
Poslední tipující: Jasmine8
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajimavé, na mě moc dlouhé, ale asi to tak má být

07.11.2007 21:03:00 | Veríssek

Ne, ani slovíčko ani jedna jediná hláska není zbytečná. Po dlouhém čase jsem si znovu POČETLA...takové prožitky oslovují...díky za tvé verše neverše

13.05.2007 20:05:00 | Mirka Hedbávná

Krása. Místy mi tam překáželo nějaký to slovíčko, ale jinak...to bylo počteníčko, prostě nádhera.

13.05.2007 19:56:00 | Epona

...ty máš doma zahradnici? ;-)

Hezky jsem se začetla...má to svou poetiku...a ten závěr..to opření...to samo o sobě je za 100 :-)

13.05.2007 19:14:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí