Ztracená náděj

Ztracená náděj

Anotace: o holčině která se sklamala v životě a pomalu umírá.....

Ach bože,kde to jsem?
Lidi pomozte, pojďte honem sem.
Cítí silné bolesti v rukou,
doktoři se k ní hrnou.
Dívka v ruce kapačku má,
ach holka zlatá, co sis to udělala?
Lékaři ji v hloubi duše litujou,
naše dívka se podřezala žiletkou.
Sotva začne vnímat svět,
její otec neovládá hněv.
,,Dcero, cožpak ses zbláznila?
Já měl o tebe strach, aby si věděla.''
Za hodinu rodiče odchází,
ví, že velkou zkouškou prochází.
Vedle postele stoleček stojí,
snad velká bolest nehrozí.
Na stolečku nůžky leží,
do rukou je vezme stěží.
Pomalu se do paží stříhá,
až ji z rukou krev stříká.
Krev stéká po posteli na zem,
boj s žiletkou prohrála jsem.
Tiše a s bolestmi umírá,
řekněte kdo, kdo ji postrádá...
Autor smaragd1, 17.05.2007
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě osobně se honě líbil ten konec "řekněte kdo, kdo ji postrádá"...ten příbeěh se mi i docela líbil....je doela smutnej....ale asi byh ho viděla jinak, než v tý básničce...každopádně originální, pěkný..

17.05.2007 18:28:00 | stmivani.na.lepsi.casy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí