nemístná

nemístná

Anotace: zážitek dnešního odpoledne

začarované zdi pojmuly milosrdně
dotyky rukou
při skoku do neznáma
těla se
-ve chvili nezachytitelného okamžiku-
vznáší někde
nad obzorem

zvuky kašlajících lokomotiv
v závanu cigaretového dýmu
i moči
nikoli husté vůně tabáku
se rozléhaly po sténající vyvýšenině
a zrcadlily se v neznámu
zvětšených zorniček
kolemjdoucích bezmocných

viděno z ptačí perspektivy
vše se jeví v ukřičeném nesouladu
bez omezení
odposlechy cizích rozhovorů
nezjištně se krčí
v neupravenosti stébel trávy
ovíjejících kotníky

psi kňučí ve své nesmířlivosti
nad starým průkopem v zemi
pro ukrácení dlouhé chvíle
nevrčí-nekoušou

bezpráví místních živelných katastrof
pohlcuje nic netušící okolí
sbíhajícím se krupobitím nemístných urážek
lítost zmizela s posledním
nezcela přesvědčivým bezzubým úsměvem
horkého slunce

...brzy se sem vrátím
...k potulným depresivním nádechům
okopaných kroků pouličních lamp...
Autor ztracená, 08.06.2007
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ty poslední tři sloky se ti podařily , ty bych napsal úplně stejně , ale ten začátek bych pojal jinak Kavec

09.06.2007 09:01:00 | kavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí