Duše noci londýnské

Duše noci londýnské

Anotace: Co za temnotu se prochází v noci po londýnských uličkách?

Toulám se temnou nocí
po tmavých koutech Londýna.
Pod nohama šustí listí,
přišel listopad.

Sny zas odešly si
na pár hodin spát.
Jsem sám se sebou,
už nemám komu lhát.

Než kohout zakokrhá,
já projdu celé město.
Za mnou kráčí denní svit,
už je mi v patách.

Stal jsem se posluchačem
ticha noci londýnské.
Vždy postávám s pláčem
blízko řeky snů.

Já nesmím vstoupit do té řeky,
nemám právo její vodu pít.
Svou naději jsem ztratil dávno,
teď můžu se jen pomodlit.
Autor Lillian Bann, 09.06.2007
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trochu logiky - méně symbolů.

10.08.2007 11:53:00 | jehlaspichlas

Skvělá, forma odpovídá obsahu..nic neruší a navozuje zvláštní atmosféru.palec nahoru

31.07.2007 00:41:00 | Art Brasi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí