Chvění

Chvění

Anotace: ...

Neoblomná harfa
a její tón se chvěje,
jak osikový list...
Zase nějaký Jidáš zradil lid?

Kolem se šíří hlahol
bez naděje,
základy protiatomových bunkrů
se potají zimomřivě třesou.

Jen další z Viktorek u splavu
se nahlas tomu rozesměje.
Lidé jsou tak směšní...
Jen klidně hajej...

Charizmatický vodopád
bezútěšné nezahřeje,
ani vychladlé souchotináře
s modrými tvářemi.

Seismografy zlověstně mlčí,
jak se na slušné přístroje patří,
to já se klepu místo nich,
pro vás válka skončila, a já dál
bojuji sama se sebou.

A můj neochvějný klid,
zmizel a v tichém háji dlí,
a Lucifer se nepříčetně rozesměje...
Vždyť nikdo z nás se dávno nemodlí...
Autor prostějanek, 11.06.2007
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

br...

13.06.2007 21:13:00 | lidus

Moc krasne jsi vse napsal.

13.06.2007 10:39:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí