v pokoji

v pokoji

Anotace: .....oj

Zaprášená zem,
ušmudlané okno co umyto mělo být už před rokem.
To okno bez kliky a těsnění,
ta postel s nevkusně nakrčenou peřinou,
ve které v zapomnění leží snění
a plyšové hračky už ani nemrknou.
Hrnek s plísní na povrchu hořkého čaje.
Led co pláče, v teple taje.
Na stole kopa počmáraných papírů,
obrazů utopených v žízni upírů.
Koberec, co přítelem mu je chomáč vlasů.
Ticho.
Ani šepot hlasů.
Telefon, co čeká na signál.
Čeká, ač je odpojený.
A led? Roztál.
Autor Livie, 12.06.2007
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc se omlouvám za svoje ohodnocení, ujela mi myš, tvoje báseň se mi líbila, tak mi to prosím promiň.

05.07.2007 15:35:00 | Marlene

Mně se líbí, ale rozčlenila bych ji možná do víc řádků...

13.06.2007 09:41:00 | Veru

Smutná, ale výborná, Shanti !

12.06.2007 08:40:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí