Fénixův nářek

Fénixův nářek

Anotace: Každý kdo miluje nosí svého bájného fénixe v srdci. a není ten fénix jenom metafora? Hm, kdo ví.....

Sbírka: Kdysi dávno

Před mnoha lety z popela zrozený,
pro člověka symbol lásky, dobra, vzkříšení.
Jeho peří, toť rudozlatý tanec plamenů,
jeho smrt značí konce všech dobrých dnů.

Shořením na popel fénix umírá,
a z něj se potom, jako zázrakem, k životu probírá.
Jeho slzy podle legend léčit dokáží,
ale vyléčit tento svět, na to ani tisíc kapek nestačí.

Jen ty, kdož láskou nešetříš, jen ty pochopíš,
a teprve pak fénixův zpěv děsuplné krásy uslyšíš.
Ten nářek však neline se z ptačího hrdla,
pochází z duše, z tvého nejhlubšího nitra.

Ti, co neznali pravý smysl žití,
těm se podařilo krásného ptáka zahubiti.
Bez lásky ani nesmrtelný nemůže být,
proto i on naposled vzplanul a přestal žít.

Ale věz, ty jenž máš proto předpoklady,
že žije mezi námi, že je pořád ještě tady.
Bájný fénix, němý společník v probdělých nocích,
co tiší navždy bolest v našich srdcích.
Autor Polárka, 04.07.2007
Přečteno 572x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Fénix mne v mé samotě tvojí zásluhou potěšil.
Děkuji

16.06.2008 08:32:00 | Marfuša

Nádherné, Fénix byl bájný pták opředený spoustou tajemství, tys vymalovalas ho tak, že vše o něm všichni ví. B.

01.09.2007 19:33:00 | Bubáček

V těch verších mnoho moudrosti se nachází...

24.08.2007 18:59:00 | Bíša

Úžasné...děkuju za ta slova, mluvíš k mé duši tím, že mluvíš ke své.

04.07.2007 20:08:00 | Portobella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí