Vítr.

Vítr.

Anotace: ....jsem jako platonicky zamilovaný vítr.....

Vítr jsem,
dítě nechtěné,
z rozdílných teplot zrozené,
otec žár,
matka chlad,
a nekřičím vůbec,
zda měl jsem je kdy rád,
nakonec,
jakýpak vděk,
vždyť všichni s posměchem,
říkali mi Výškrabek

Vítr jsem,
chudý poeta,
blázen do světa,
bez peněz,
jen řetěz za sebou,
od boudy utržený,
letím za štěstím,
často pro radost,
řetězem si zachřestím.

Vítr jsem,
stále Tě provázím,
přicházím,odcházím,
mnohé vím,
nežárlím,
pohladím,poradím,odletím,
chytit chceš,
nemůžeš,
tělo nemám,
duši nechytneš.

Vítr jsem,
nepoutám,
vše rozfoukám,
listí zlaté,
vlasy Tvoje,
dlouhé,hravé,
i milovaný dým,
z prokletých cigaret.

Vítr jsem,
hvízdám za oknem,
sílím,kvílím,utichám,
pozoruji,poslouchám,
za oknem matka zlá,
dceru svou,
k plotně přikovala.

Vítr jsem,
zpívám na horách,
tančím v rovinách,
šílím ve stěnách,
vzlykám ve skalách,
ach těším se domů,
domov mám,
v korunách stromů.
Autor V.N.Losinský, 09.07.2007
Přečteno 398x
Tipy 13
Poslední tipující: Jarunka, hloubavá, Házté, Iva Borecká, zvířenka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

prenadherne...

21.01.2017 22:24:27 | Tvořilka Lenka

Duj,větře..stále dál do našich zvědavých větvoví...

15.01.2009 20:25:00 | zvířenka

Totálně mě to okouzlilo větře.....:o)

24.07.2007 23:06:00 | Malé nic

....Tak tohle už je pohádka. Ty já mám moc ráda.

19.07.2007 10:03:00 | Rybí_kost

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí