Lilith

Lilith

Anotace: O ní a pro ní...

Sbírka: Lena

Nebyl tam nikdo - krom mě
byl jsem uvězněn v černočerné tmě
byl jsem zajat sám v sobě
ruce mé totiž strnuly obě.

A tak čekal jsem - utéct neschopen
na duši zlomené těžce nemocen
až mé trápení skončí jen...

Ale pak z hlubiny tmavé
jiný než ostatní stín vystoupil
co udělá, nebylo mi hned jasné
však chytil do náručí mě a zachránil.

Z pekla jsem unášen krásnou démonkou
po tváři mě hladí dlaní mrtvolně chladnou
při tom se nabídla, že bude pouze mou
a já jsem ochromen tou bytostí nelidskou.

Dalo by si jí splést s dívkou
tvář měla smrtelně bledou
kontrastovala s vlasů barvou hnědou
rty ji žhnuly jako rudý plamen
oči její jsou bezednou jámou
a pleť má jemnější než bílý satén.
Autor MichELangelus, 14.07.2007
Přečteno 438x
Tipy 3
Poslední tipující: somewhere
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Máš podobný styl jako já, moc se mi to líbí, ano stovečka je na místě a moc děkuji za tvou báseň...

15.07.2007 21:42:00 | Viki C.

Zasloužená stovečka:o)

14.07.2007 19:08:00 | Severka

moc pěkný ale smutný :-(
né máš to za 100!! B-)

14.07.2007 07:34:00 | fazolka5

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí