Přijď Smrti!

Přijď Smrti!

Anotace: ...

Proč tady sedím tak sám?
U ohně uprostřed lesa.
Proč jsem tak strašně sláb
a nemůžu zemřít?
Lanem si krk opásám…
Jen kdyby to šlo. Prosím nebesa.
Bože ukrutný, tak už mě zab, už mě zab.
Pak budu v tebe věřit.

A vy všichni nadávejte si,
řvěte, že si jen stěžuji,
nebo mě mlčky přejděte.
Díky vám za to.
Přijď Smrti! Kde jsi?
Nejdeš? I za to utrpení děkuji.
Nikdy jsem tě neměl rád světe,
ty můj takzvaný tato.

Hvězdy nade mnou
jsou mi blíže
než kdokoli z vás,
z toho stáda na zemi.
Má duše pohlcena tmou
vzdává se tíže,
vzdává se krás,
zakrývá oči dlaněmi.

Na ničem nesejde.
Nic nemá cenu.
Chcete-li hodnotit,
dejte prve na srdce ruku.
Hněv z pravdy brzy vás přejde,
přísahejte svému jménu,
že budete myslet a se krotit,
neskrývejte se do zvuků.
Autor Žiťa, 17.07.2007
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí