KOREA

KOREA

Anotace: Báseň Severní Korea je o Severní Koree...

Polední slunce na zemi padá
ve městě pchojnjang vládne klid
usměvné tváře kolemjdoucích
lidově demokratický lid

všemožné dohady o smyslu bytí
nikoho netrápí v tak krásný den
atomová velmoc
a nadživotní Kim Ir-sen

KOREA

Večerní slunce na zemi padá
ve městě pchjongjang není klid
mohutné budovy vrhají stíny
těžko se žije bez elektřiny

KOREA

Tak jako na podzim padá listí
včerejšek datem zítřků je
a tak jako Kim Ir-sen má svý jistý
nenávidíme komunisty!

KOREA
Autor Orlok, 23.07.2007
Přečteno 580x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dobrá báseň a super anotace:-D

23.07.2007 15:02:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí