Samota

Samota

Anotace: ..

Je černočerná noc,
mlha se valí po zemi,
já cítím se sám moc,
vždyť semnou tady nikdo není.

Kráčím sám a kráčím k tobě,
přestože jsi daleko,
snad odpočinu si až v hrobě,
tam někde v zemi hluboko.

Slyším nočních tvorů šelest,
oni mají kam jít,
svět na mne připravil lest,
jak já se teď mám bít?

Byl jsem lapen do tenat chtíče,
já nemůžu si pomoci,
proč chtěl jsem samé kýče,
snad umřu v těžké nemoci.

Ptám se ticha proč jsem sám,
vždyť špatný člověk nejsem přeci,
já nicotu jen mám,
a v hlavě smutné věci.

Krčím se sám ve stínu,
kolem muší roj,
já už mám jen svou víru,
už mě čeká jen poslední boj.

Vím že marný boj to je,
že nejspíš v něm padnu,
avšak já nevzdávám se bez boje,
tam jako luční kvítek zvadnu.

Nikdo mi nepodá ruku,
aby jsem se zvedl,
jen řekne: Ty škaredý kluku
co za život jsi vedl?

Považoval jsem jej za správný,
odpovím mu tiše,
jako rytíř dávný,
chtěl jsem být viděn v pýše.

Teď už vstaň a nemarni čas,
vydej se na cestu dlouhou,
opusť svět falešných krás,
staneš se naší chloubou.

Ach smrti, kam mě vedeš?
Toto je můj nový domov?
Ty odpovíš: Už nic neřeš,
a dej si tady pohov.

Tady já našel jsem klid,
v ráji mrtvých duší,
už nemusím se bít,
tady smrt mi sluší.
Autor Hasa, 05.08.2007
Přečteno 403x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ty odpovíš: Už nic neřeš,
a dej si tady pohov.

Tak ten rým se mi fakt líbí Haso ;) ne, nedělám si z toho srandu, je to fakt moc pěkné, ale taky smutné :(

14.08.2007 12:49:00 | Nessy

lol, díky budu sa snažit v tom pokračovat i když už tolik nepíšu

08.08.2007 17:21:00 | Hasa

no já do tohohle nevidím moc, stylově je to fakt dobrý, ale na mě takový méc jako slova jako tenat a tak, ale asi to v básničkách má být

06.08.2007 08:53:00 | Melfëa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí