Panenka

Panenka

Anotace: .......

Schoulená v klubíčku
Čeká na svůj ortel
Snad bolest v srdíčku
Se odplaví…
Čeká a čeká
Jsou to už hodiny
Ke kříži pokleká
Symbol útěchy jediný.
Motlitba vyřčená tichounce
Šeptem čistým jako pěna
Doletí k andílku lehounce
Avšak bílá křidýlka nemá.
Padlý anděl
Tak jako dívenka
Krev z křídel utírá
Dotkne se jí zlehýnka.
Vzhlédne k nebi
Hledá v něm spásu
Od tíhy světa
Už nevidí krásu.
Smutnýma očima
Pohlédne na nůž
Probodne panenku
Rozmaže jí růž.
Ostříhá jí vlásky
Vydloubne očička
Utrhne ručičky
Nevinná holčička.
Anděli nade mnou
Odpustíš mi mé hříchy?
Snad jednou prominou
Dny bezduché pýchy.
Jako zvadlý květ
jako prázdná slova
Jsou i tvoje oči dívko
Chceš odpuštění znova?
Jsem ochránce tvůj
V živote i někde dál
A proto, holčičko, stůj
Jenom si s tebou hrál.
Zapomeň na srdce
Na city krásné
Následuj mě ve tmě
Až světýlko pohasne.
To je tvůj ortel
To je spása tvá
Vezmu tě do nebe
Už nebudeš zlá.
Pod křížem leží
S panenkou v ruce
Už nečeká odpuštění
Už nebuší srdce…
Autor Nessy, 13.08.2007
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vážně krásná básnička......jen tak dál

14.08.2007 12:29:00 | llucinka886

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí