Ztroskotanec roku

Ztroskotanec roku

Anotace: ...

Dívám se na hvězdy a hledám v nich spásu,
v tom jejich věčném, třpytícím se jasu
a v té jejich neskonalé záři
a občas i v měsíční tváři..

I tam, tam hledám pochopení,
než-li mě opustí v rozednění.
A já jako jindy tak i dnes
mlčky si zakleju do nebes.

A útěchu hledat jdu ve víně
ze sklenky po sklence upíjet nevinně.
Z Chardonnay či z Portugalu
jen vypít si svou dávku žalu.

A v nekonečném osamění
už znova čekat na setmění
Pak měsíci tupě vyčítat,
proč už i on mě nemá rád.

Ráno zas se slanou slzičkou v oku
se chtě nechtě jmenovat " Ztroskotancem roku."
Dojít si do sklepa pro další láhve vína,
chci vlastně ještě někdy být jiná?
Autor Flamy, 25.08.2007
Přečteno 293x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebudu suplovat názory druhých že něco bude lepší, to víš-tak jen hodně sil a inspirace pro tvorbu...

26.08.2007 13:53:00 | A.Adonay.Š

I ztroskotanci občas najdou úrodný ostrov... nebo vlídný přístav.... ;)

25.08.2007 18:55:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí