Armáda

Armáda

Anotace: Odejít živý, aby ses mohl se ctí vrátit mrtvý ke své rodině...

odešel,

políbil ji,
zhasl,
sešel schody,
vzal si kabát,
budoucí vdovy,
a zavřel dveře,
za svým stínem,
za svou ženou,
za svým synem,
ztratil lásku,
ztratil štěstí,
prudký déšť,
padá listí,
ztratil smysl,
ztratil vírů,
nevrátí se,
nemá sílu,
aby bodl,
aby střelil,
aby zabil,
aby přežil,
a dobře ví,
že jiní mají,
bojují,
s hlavou devíti saní,
plul na moři,
v hlubinách žal,
chtěl vidět domov,
moc si to přál,
andělé zvěstí,
však přinesli zprávu,
že už jsou blízko,
v zobácích trávu,
pevnina na dosah,
území smrti,
krvavá těla,
zem sírou smrdí,
Vietnamská džungle,
dala mu spánek,
...

vrátil se,

otevřel dveře,
domu vlastní vdovy,
pověsil kabát,
vyšel schody,
rozsvítil světlo...

...a čekal, až Americká armáda pošle jeho rodinu do další války...
Autor Muta cum liquida, 29.08.2007
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

OO . Hrozně se mi líbilo, jak jsi to psal v krátkých větách.

29.08.2007 22:22:00 | folder

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí