Můra

Můra

Anotace: Maličká metamorfoza v samotnou můru... :)

Můra roztáhla křídla
Mě do nich zahalila
V zrcadle věčnosti jsem se zhlídla
Srdce jsem si v ohni zpopelnila

Přes mlhu vidím svět
Duše z toho pohledu bolí
Už neslyším slavíka pět
Sžíravý pocit mám; svět pořád stojí

Jsem smrtelník v hávu můry
Oděna v šatech můry kráčím
Na svět hledím z hůry
Znavené tělo za sebou vláčím

Mysl se vzpírá, duše bolí
Světlo, stín, tma; můry říše
Jsem dívka, co cestu si už nezvolí
Život můj teď můra píše

Shlédla jsem tajemství života, smrti
Plakala jsem při tom pohledu
Křídel stisk mé tělo drtí
S tou smrtící tíhou nic nesvedu
Autor Santinan Black, 23.10.2007
Přečteno 269x
Tipy 8
Poslední tipující: el viento, Azazen, Bíša, Liss Durman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

trochu mrazivá, ale krásná!...

25.10.2007 15:28:00 | el viento

Tvá báseň je nádherná,je o mém oblíbeném tematu a mohl bych ji číst stále znovu znovu.NÁDHERNÁ!

24.10.2007 12:05:00 | Azazen

Mě se také líbí...

24.10.2007 00:14:00 | Bíša

Zvláštní, moc:) ale líbilo se mi to, líbilo!

23.10.2007 19:01:00 | Liss Durman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí