Konec básníka

Konec básníka

Anotace: "K" - saspi? dava cloveku jen jedno .. konecnou

A básník přestal psát,
poeta odložil tužku na věčnost,
kritika zlomila ho v kolenou,
již nebudou se jeho řádky číst..
časem jako on, v nicotě zanikou..
tou nesprávnou kritikou laiků..
jež bičovali ho na duši ..

A básník přestal snít,
zánikem rýmů svých oněměl,
zahodil veškerou naději a myšlenky,
a šance v návrat jeho jsou tak tenký,
umírá, krvácí ránami na duši,
kdo znal ho v nitru jistě tuší,
že v žalu svého odmítnutí umírá ..

A básník oči zavírá,
jak delfín ve nejtmavší tmě umírá,
srdce prázdné, bez dalšího smyslu,
nechal na podložce u lisu,
čeká až kohoutím zakokrháním,
spustí se stroj zapomnění,
a konec dojde toho utrpení ..

Poetického básníka, co kritikou cizí přestal psát ..
Autor Analisieren, 03.11.2007
Přečteno 344x
Tipy 10
Poslední tipující: přema, mercredi.m, brooklyn, Bíša
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

M.V.Jung - mozna ano, ale nic se nema prehanet ne? snad proto ..

04.11.2007 18:36:00 | Analisieren

Poezie není o kritice, ale o vlastní spokojenosti! Neštvi :-)

04.11.2007 13:16:00 | M.V.Jung.

saspi? redaktoři si ještě nevědí rady sami se sebou, natožpak s redaktorováním, co potom chtít? dyť jsou to ještě děti. to se musí brát s rezervou. a jemu hlavně přát, aby to nevzdal.

04.11.2007 13:05:00 | brooklyn

Ale když je zžíravá...

03.11.2007 23:28:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí