Uzavřená...

Uzavřená...

Anotace: Má stá báseň...

1.
Uzavřena v betonových zdech školy

Sama v tichém oceáně
Na Maršálových ostrovech,
Okolo smutné,písčité pláně,
Uzavřená v krutých mořských zdech.

V davu lidí a přitom sama
Sama,jako nikdy,
Kdybych aspoň psala jako Mácha,
Myšlenky štěstí znatelně zřídly..

Neplač,nikdo ti nepomůže.

2.
Uzavřena v plechových zdech autobusu

Přes clonu kalných pohledů,
Přes cviky,které nesvedu,
Vidím to prázdné srdce,
Co potají slzy roní,
Je divem,že tam pořád tluče,
I přes údery kopyt divokých koní
Autor .K.r.i.s.t.y., 13.11.2007
Přečteno 301x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Chancer
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře se mi četla.

13.11.2007 23:29:00 | Psavec

Moc se mi líbí to přirovnání k Maršálovým ostrovům! ;-)
Jak se asi cítili váleční zajatci v zajateckých táborech?...

13.11.2007 18:06:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí