Stovky hrobů

Stovky hrobů

Anotace: ...

Dívka na kopci sedí,
do dáli se dívá, na co myslí nikdo neví.
Slunce se ji do tváře opírá,
tento svět už nevnímá.

Vedle ní velká zahrada,
která je kamennou zdí obehnána.
Místo sadu stromů,
zástupy snad stovky hrobů.

Hroby krásné s květenou,
od milých, jež si na ně vzpomenou.
V koutech zahrady tmavých,
mnoho hrobů malých.

Zapomněli všichni na ně,
na svíčku, čekali by marně.
Oči pro pláč zůstaly,
dětem, co samy skonaly.

Pochmurná nálada panuje,
do duše člověka maluje.
Teď tu mezi hroby stojí,
vlastní smrti se tolik bojí.

Duše kolem ní,
čekají, časem k ní promluví.
Pokorně na kolena klesla,
žádala o pochopení břemene, které nesla.

Stovky hrobů kolem ní,
přijde čas, kdy vše pochopí.
Teď poznává sama sebe,
s pohledem upřeným na nebe.
Autor Pferdgirl, 23.11.2007
Přečteno 372x
Tipy 19
Poslední tipující: Andělská holka, bez nápadu na přezdívku..., igniss, SWEET13, Trewish, Tea17, Meriel, Gabi, Schukr00, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký...a smutný,opravdu je z toho cítit beznaděj.

24.11.2007 22:54:00 | Gabi

Tolik z té básně citím beznaděj...aspoň mi to tak příjde. Jako by ses tam sama sebe popisovala. Netuším co tě trápí, ale snad se to brzy vyjasní...

24.11.2007 12:59:00 | Dark mind

Opuštěné hroby jsou moc smutné.

23.11.2007 23:44:00 | Psavec

Jako ateista jsem při návštěvách rodiny, dával na tyto
hrobečky, svíčky a květiny...

23.11.2007 22:07:00 | Bíša

Líbí se mi ta pochmurnost ve Tvé básni.

23.11.2007 21:54:00 | Ishtar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí