Obdarován

Obdarován

Anotace: Snad mi to pořádně zkritizujete at už tu tužku konečně zahodím

Byl jsem obdarován
darem o který jsem nestál
životem který je opěvován
a já ho dostal

Byl jsem zhmotněn jako lidský tvor
na tento svět do lidské spolčenosti
sám sobě odporný malí škvor
otráven k sobě ke všem lhostejností.

Byl jsem zbaven svobody nehmotných
odsouzen nejcennějším darem
v radosti v životě nemožných
měl bych se rozplývat blahem

Ale já cítím to vězení
ve svém vlastním těle
pozemské trápení
i když tvářím se skvěle

Pud sebezáchovy
je tím zámkem tou mříží
co brání krokům svobody
když břemeno duši tíží.
Autor přema, 31.12.2007
Přečteno 371x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím se simískem, byla by to škoda:)

01.01.2008 22:16:00 | svibra

to jsi ty vilo?

14.09.2020 17:31:14 | přema

nezahazuj tužku, je to moc pěkné=)

31.12.2007 22:14:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí