Klidné moře

Klidné moře

Anotace: Leccos na světě je nespravedlivé.

Moře - a nic.
Jen jedna vlnka.
Jen maják vztyčen na břehu.
Krásný zpěv ustal,
stesk jej střídá -
pro vlídnou náruč,
pro něhu...

Moře - a nic.
Jen křídla ptačí
oči mi chtěla přikrýt tmou.
Ten dětský pláč...
Být hluchý radši.
Být hluchý,
němý,
oslepnout...

Moře - a nic.
Jen vzlyk a lítost.
Houf supů pluje za slávou.
Nářek a žal,
zoufalý pokus
vydat se mořem za mámou...

Moře - a nic.
Jen za pár vteřin
přestane druhé srdce tlouct.
Snad ještě věří
dítě a máma,
co zapřáhli ji za chomout.

Moře - a nic.
Supi se slétnou,
k oslavě už nic nechybí.
Jen třetí srdce
přestane tlouci -
to moje -
za dvě velrybí...
Autor Madelaine, 09.01.2008
Přečteno 315x
Tipy 7
Poslední tipující: Monsignore, Dračičák, Psavec, Paralelní možnosti
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poezie je nejkrásnější když je smutná.....můj názor:-)stává se pak více hmotnou...jako jídlo duše

10.01.2008 10:43:00 | Monsignore

Nádherně smutná.

10.01.2008 00:11:00 | Psavec

co se to na tom světě děje? :'(

09.01.2008 11:30:00 | Paralelní možnosti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí