Nepřežívej, žij!

Nepřežívej, žij!

Anotace: Ty na to máš...(osobě, které bych strašně ráda pomohla, přestože obě víme, že dokázat to může jedině ona sama)

Nic neslyšíš?

Čiré kapky rosy rozkutálely se po cestě
- první dotek asfaltu -
a promění se v prach...
Vytoužená píseň deště
jenž tančí ti, potají a něžně
na řasách...
Svlékajíc z tebe
po kouskách
pavučin stébla ztvrdlá...

Jen osamělá oprátka
upletena z vlastních lží
houpe se ti nad hlavou...
A že padáš únavou?
Nic naplat.
Ona sama nezmizí...

...a přitom by stačilo tak málo

tak..

Vstaň a schovej si do ranečku
svých posledních pár kapek svátečních
(zrcadlení smutku?)
Uvidíš, budou se ti ještě hodit -
- až v prvních tanečních
ten šikovný pan nešika, šlápne ti zase na nohu
Nemehlo! (a to si říká "Život")

Otevři oči, podívej
vychází slunce a na obloze
roste duha...
Přestaň na okamžik dýchat a nevnímej
křik skály v níž se ukrývá
- skála (srdce) láska? -
tvá zbloudilá duše...
Poslouchej, copak neslyšíš, že
všude kolem, tráva pláče?

...

Pořád nic neslyšíš?
Autor Black.Giraffe, 24.01.2008
Přečteno 343x
Tipy 9
Poslední tipující: Traci, toužím.jít.dál, Simísek, Petbab
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nechci být..jaxe to říká...sebejistá ? Ale snad jsem to našla pozdě ale přece.
Nikdy nepřestanu obdivovat Tvoje básničky ať už o tkaniččce co by si přála býti suchým zipem..:-))

03.02.2008 11:25:00 | Mania

moc pěkný...

24.01.2008 19:32:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí