Za pět dvanáct - Bláhová

Za pět dvanáct - Bláhová

Anotace: ...leč ani krásná, ani Dajána

Zastavte čas
a zničte všechny hodiny světa.
Probuďte nás,
tiše zacpěte budíkům ústa.
(ať nekřičí)
Vy, jenž světlo mlhavého rána
radostně dýchá vám na nohy.
Nasaďte všem pozůstalým, mrtvým
na oči růžově skla zbarvená.

Ukažte nám, co znamená
cítit vůni Lilií
a
naučte nás,
rozpoznat všechny ty zářivé barvy
(nikdo z nás je nevidí)

a já
za odměnu
zapálím všem vašim motýlům křídla

...a budu opět tam, kde jsem byla
(beze smyslu)

Ach ano,
nejspíš očekávám polibek
na dobré ráno.
(však není už pozdě?)
Autor Black.Giraffe, 24.01.2008
Přečteno 272x
Tipy 6
Poslední tipující: Charibeja, excited, Bean
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak voní Lilie?....

krásně napsané...

27.01.2008 11:39:00 | excited

nikdy neni pozdě..

25.01.2008 08:23:00 | Bean

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí