Stříbrný palác..

Stříbrný palác..

Anotace: ...odkud není cesty zpět..

Černobílí ptáci,
na nachovém nebi.
Sedím ve stříbrném paláci,
pod objetím ledové klenby.
V paláci smutných vdov,
odkud dávno odešlo štěstí.
Nikdo nepronáší žádných slov,
temnota smutek nám věští.
Pozorujeme ptáky na noční obloze,
v očích cosi.. Touhu či závist?
My, proslulé neblaze,
my, i přítelkyně nenávist..
Zlatá křídla andělů,
bijí nám do oken.
Žijeme snad jen z rozmaru
našich černých loken..
Jsme jen nešťastné duše,
nemohoucí na druhý břeh.
Tak tu jen sedíme tiše
ve věčných bolestech.
Pokojem prostupuje chlad,
který my už necítíme
stejně jako žízeň či hlad..
Myslíme, chceme, míníme..
Chceme pryč,
daleko od toho utrpení.
Kdo jen má od našich srdcí klíč?
Chlapci a muži, dávno v čase utopení..
Oni a jejich mrtvá láska,
bez které nemůžeme přejít..
Byla prohrána naše sázka,
zbyly jsme tu samy.. –nikam nejít..
Tak nashledanou, světe,
posíláme poslední rozloučení.
Mrtvá růže nikdy už nepokvete,
naděje pro ni už není..
Stejně jako pro nás..
Autor Adie.80, 27.01.2008
Přečteno 274x
Tipy 6
Poslední tipující: Pišák, Simísek, Black.Giraffe, Petbab
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má to hloubku...

28.01.2008 17:45:00 | Pišák

Krásně napsané, hezky se mi to četlo.
Jak že se to říká? Jó..naděje umírá poslední...ale stejně umře :)

27.01.2008 15:54:00 | Black.Giraffe

stříbro..led..ptáci..růže..vidím to jakoby vitráž gotického okna..krása růže je tam zvěčněna stejně jako Tvá slova v téhle básni

27.01.2008 07:59:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí