Červený míč

Červený míč

Anotace: ...

Zase mi uletěl papoušek,
s rudými křídly a prapory,
proč mi to dělá?
ptačstvo mě osudné!
/Jen si táhněte na jih!/

Zbyla mi zlatá klec,
tichá a prázdná,
pronájem za babku,
s výhledem na moře
/na moře tiché a prázdné!/

Zase mi smazaly stopy,
vlny mě proklaté,
na pláži tiché,
omýlané prázdnem
/Jen slunečník zabodlý v písku!/

Mraky mi utekly,
za křídly s prapory,
červený balón,
unášený větrem,
/Nechceš moji klec? Krize!/

Zase mi snědly svačinu,
myši mě proklaté,
kde je ta kočka?
ach ano, ona mi utekla
/potvora mlíka dychtivá!/

tak sedím sám na pláží,
bez barev, bez drápů,
pod křídly deštníku,
se zbytky celeru,
/ten nesežerete, co?!/

Zas se mi přes nohy kutalý míč,
co pak mi chce něco říct?
Autor Muta cum liquida, 27.01.2008
Přečteno 263x
Tipy 1
Poslední tipující: její alter ego
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bez umělecké hodnoty

28.01.2008 17:46:00 | Arcangelo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí