Zmučený archanděl...

Zmučený archanděl...

Anotace: ...nevím co říct... fyzika...

Stříbrně leskne se, teče a smrdí
Černotou pokrytá dehtová duše
A sešlí starci, ve tváři tak tvrdí
Se stříbrem v očích tě poslouchaj hluše

Krvavé zavytí němého hrdla
To víla krásná z mučidel shlídla
A moje černá žluč na kámen ztvrdla
Rtuťová extáze - to krev moje zřídla

Archanděl zalknutý temnotou pýchy
Jak černým éterem, jak džberem sazí
Visí tu na laně za všechny hřích
V mučivých bolestech tu sebou hází
Autor Bůchví..., 28.01.2008
Přečteno 355x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, Charibeja, Noc17, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Simísek, Bíša, just me, Walentine
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle báseň mi trochu připomíná Baudelaira - mého nejoblíbenějšího básníka. :)

08.03.2008 10:02:00 | Charibeja

Asi máš talent myslim si že časem to vypiluješ na krásnou poesii

31.01.2008 16:24:00 | Arcangelo

dobrý nápad...hezký no...

29.01.2008 18:57:00 | Simísek

pěkný..moc pěkný ale proč tak smutně hmm??

29.01.2008 10:42:00 | emi-lee

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí