Láska s příměsí temných per havranů..

Láska s příměsí temných per havranů..

Anotace: ..snad je tahle básnička odrazem mé duše.. bohužel../?/

Láska s příměsí
temných per havranů
stoupla mi do hlavy..

Když kříže smrt rozvěsí
hraješ na vinu a nevinu
a milovaná lež tě zradí
nezbývá ti nic, než jen
ten dávný hrob v dáli
a pár zlatých zrnek
pro dávno mrtvý sen
a záři nočních jitřenek..

Když srdce ti omotají
bodavým bodláčím s trny
a ty se nemůžeš nadechnout..
Havrani už přilétají
a kosti nadějí skrývají drny,
musíš je poslechnout..

Když okno duše ti zahalí
šedivými hadry
a ty nemáš pro co žít
nikdo tvou bolest neodhalí
a jitřenky k zemi ti spadly
pro dávno pohřbený cit..

Když srdce tvé zjizvené
bojuje a snaží se nadechnout
ty se jen ptáš..
Oči tvé nejsou nevinné,
tak můžeš klidně si vydechnout,
mě nepřekonáš..
Tak dál utápěj se v tom žalu
já budu se jen dívat,
stejně, jako jsi to celá ta léta
dělal ty..

Zavřu oči a budu ti zpívat
o potápějícím se korábu,
který převážel nádherné květy..
Květy v podobě lásky
a mířil do přístavu
tvého srdce, které zradilo..
Plakala jsem, kladla si otázky,
ale narovinu –
na nic to nebylo..

Když duši zahalí ti stín,
plakej a nadávej..
A na tvé srdce když
padne ti splín
vinu mu za to nedávej..
Jen vyraz! Běž!..
Bojuj.. Vzpomeň si na mne,
protože já se vzdávám..
Sbohem mí přátelé,
má růže života brzy již zvadne,
ale snad něco odkázala jsem vám..

Víte..

Láska s příměsí
temných per havranů
stoupla mi do hlavy..

..A já ji nezvládla..
Autor Adie.80, 18.02.2008
Přečteno 308x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Simísek, Glooaming, Petbab, WhiteSkull, just me
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to moc moc moc hezký... Ale....vydrž.... musí být líp... to přece není možný...:-*

19.02.2008 15:21:00 | Simísek

Ty malá 16ti letá dušinko! nezdá se Ti, že na takovýhle zklamání máš ještě dost času? Je to opravdu silná a bolavočerná poezie... To se nesmí ubližovat jehňátkům!!!

19.02.2008 14:11:00 | Glooaming

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí