Předení mé myši

Předení mé myši

Anotace: vidím neviděné.... slyším neslyšené....

PŘEDENÍ MÉ MYŠI

držím tu voňavou kytici
pevně v náručí
cítím vůni svíce hořící
jak mi kdo poručí

slyším neslyšné kroky času
odbíjí život můj
vidím růst obilného klasu
chci mu poručit: STŮJ

cítím předení mé myši
malé a bílé
i hluchoněmí mě uslyší
chybí jen píle

sedím si ve stoje u okna
vidím jen do sebe
na holé hlavě houpe se lokna
od země to zebe

povídám si jen s modrým ptákem
umí krásně zpívat
jdu pěšky expresním vlakem
nestačím se dívat

lítám si pomalu po trávě
zelená se mi líbí
našla jsem tu chybu ve zprávě
o životě lidí

prsty nahmatám ticho i hluk
slabý hlásek kvílí
slunce, hvězdy - jen světýlek shluk
poplachy sílí

přes zavřená víčka vidím nás
cítím jen tvůj dech
vydáváš tak nebezpečný jas
asi mám dneska pech

já ti běžím v leže na pomoc
ještě si dám čaj
čas nemá nade mnou žádnou moc
když chceš, tak si hraj

slyším to ticho všude kolem
je hlučné a tvé
jsem schovaná pod starým stolem
obavy mám své
Autor blacksnow, 21.02.2008
Přečteno 251x
Tipy 1
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí