TA POSLEDNÍ

TA POSLEDNÍ

Anotace: z bolesti v duši... snad o ničem, přec o všem, ač vidět to hned není.

Na cáru papíru ve vzlyku tisícím,
Tah mezi slzy proudem se valící,
Tiší ji, klidní, avšak krutý smutek.
Odkladu nemá zamýšlený skutek.

V marnosti své a v marnosti lidí,
Probírá odpadky a stoky cídí.
A jako pavouk, kter v agónii
Tká šikmo sítě, s ironií
Zpívá si poslední teskný to tón
Ač chybí jí slova i baryton.

Osud a život, život a osud,
Snad blíž si ještě nebyly, dosud.
V nevíře pletené krásné to chvíle
Dál jsou než dohlédneš, dále než míle.

Prokřehlé tělo, poslední vzdech,
Nevrátíš, ztracené, nevrátíš dech.

Již pozdě se dávit záští a zlobou.
Přátelstvím, láskou - zašli spolu s dobou.
Autor Linushka, 25.02.2008
Přečteno 346x
Tipy 6
Poslední tipující: Isquieasuus, Vlk v rouše, Vampyrella
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí