Děti ulice

Děti ulice

Anotace: Je smutné, že na světě stále existují místa, kde musí děti přežívat na ulicích

Je ruka špinavá, jež pozbyla již práva
a hlava plná vší, vzor tendenčního stavu
jen nemravnost má cíl, když pochlebuje davu
zas ozývá se hlas, co poučení dává,
proč kapsa prázdná je a z uší teče slída,
kdo smutek neviděl, kdo ho zas denně vídá
a oko v soumraku se k vraždě uchystává

Jde noha ulice, jež bídou pokulhává,
toť děti zločinci se ženou ve smečce,
vždyť hnáni chudobou zas lidskost opomněli
a prsty berou vše, co zlostná ústa chtěli,
když jako podvraták si schrupnou na dečce

O úsměv nestojí, necítí pohlazení,
jen mají pořád hlad, co nezná odpočinku
Letmo se uchechtnou, když oslovíš je synku
a dýmku zapálí, ti malí gaméni
Jsou dětmi ulice, jsou brázdou v prameni
Autor Jacques Decoure, 07.03.2008
Přečteno 263x
Tipy 7
Poslední tipující: Chašmodský, Charibeja, WAYWARD, Herbit
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...i o tom je třeba psát.

07.03.2008 17:27:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí