Vzpomínám

Vzpomínám

Anotace: Už jsem zažila hodně a stejně je to pořád málo...

Sbírka: Ztreceno v minutě ticha

Život mi protekl mezi prsty,
jako plavé vlasy mrtvé baleríny,
Teď, mámíc smysly lacinými víny
Snítku jasmínu drtím v hrsti
A vzpomínám.

Jak jsem za bezesných nocí
Sedávala na parapetu
A svoje touhy pobízela k letu
Bez svolení, bez pomoci
Kohokoli z davů kolem.

Jak jsem sedala na březích řek
A na lístky z vlaku psala rýmy,
Maceškami povadlými,
Vzkříšenými na dotek,
Lehký jako ranní svit.

Život mi protekl mezi prsty,
jako plavé vlasy mrtvé baleríny,
Teď, mámíc smysly lacinými víny
Snítku jasmínu drtím v hrsti
A vzpomínám.

Jak pod okny si stával
S kytarou na zádech až do rána
A jenom skladba dohraná,
Srdce, cos vyřezával
Byly mým úkrytem.

Jak v pokynutí zimy
S vločkami na rtech
V tichounkých partech
s ústy zamrzlými
jsem ztichla navždy.

Život mi protekl mezi prsty,
jako plavé vlasy mrtvé baleríny,
Teď, mámíc smysly lacinými víny
Snítku jasmínu drtím v hrsti
A vzpomínám.
Autor Egretta, 07.03.2008
Přečteno 335x
Tipy 13
Poslední tipující: Evžen Bizon, Karmínka, 6thSun, gaginas, Holka z davu, Psavec, Džín, milan nov
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Třeba ještě neprotekl :o).., možná bych to neměla říkat zrovna já, ale co když se někdy usměje na lepší časy?:o)

08.03.2008 16:59:00 | Holka z davu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí