Kabaret svět.

Kabaret svět.

Anotace: Vážně nevím, co mi to dnes bylo...

Ozvěnou svých šepotavých kroků,
déšť střechu stále rozechvívá,
připadám si stará,
tak stará,
obličej cizí, se ze zrcadla dívá,
mám snad tisíc roků...

Život točí klikou ohraného gramofonu,
v tom kabaretu zvaném svět,
krokem vratkým s rozmazanou rtěnkou,
ulicí plnou pestrých světel lampiónů,
nedopitou číši vína opět
do výše zlehka pozvedám,
na počest kolemjdoucího mima,
jež věnoval mi růži...

Ta růže tak zvláštně zbarvená,
trny svými zraňuje mou kůži,
krev v krůpějích je jasně červená,
srdce s jizvou novou, klopýtavě buší...

A zas s mrazivou jistotou vím,
po dlouhé strastiplné cestě,
plné stínů zakeřných,
kol luceren světel, zářících ještě,
tak častých hodinových hotelů,
k zoufání plných,
plných padlých andělů,
na stejném nároží se opět objevím...

Dál se mnou osud točí,
točí na velkém řetízkovém kolotoči,
závrať z toho často mám,
útroby se prudkou křečí vzpouzejí,
pak zvracívám,
zvracím všechnu skrytou naději
a tak stará,
stará si připadám...
Autor Krtica, 09.07.2005
Přečteno 568x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak jsem to konečně našla.Ale dalo mi to práci.Opravdu krásné smutné, až možná melancolické, nebo zoufalé...opravdu vím, jak jsi se cítila..vskutku...na tebe Krtico nemám. Má poklona, jednou pro tebe napíšu báseň ve které se skloním před tvým umem.

29.11.2005 16:08:00 | Inies

Dávám 100%. Výborné.

07.09.2005 21:32:00 | nadinka1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí