místnost bez dveří

místnost bez dveří

Anotace: ...

Sedíš sám v místnosti bez dveří,
že nemůžeš ven nikdo Ti nevěří.
Dovnitř tak lehko dostal ses sám,
již falešně zní tvé - chci zpátky k vám,
protože i ta nepravdivěji vyřčená slova,
zní falešně, když říkáš je po tisící znova
a dveře, které si s pomocí pracně vybuduješ,
pak zazdíš, když žíly si znovu napěchuješ.
Čím vícekrát unikáš a zpátky se vracíš,
tím více ze své i z ostatních duší ztrácíš.
A již velmi brzy musí ten den přijít,
kdy nikdo nebude chtít tvé dveře bourat vyjít.
Pak zůstaneš sám v místnosti bez dveří a oken,
a bude pouze na Tobě, zda podíváš se na Slunce ven.
Autor Melfëa, 11.07.2005
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm... Tvoje básničky se mi fakt moc líbí. Zatím, jak stíhám číst, tak tahle a ta úplně první, cos psala...opravdu pěkný.

16.02.2006 17:35:00 | frangir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí