Skleněnky

Skleněnky

Anotace: Každá naše naděje je jen duhová skleněnka.

Každý máme svou hromádku kuliček.
Zvonivými tóny do sebe narážejí,
jiskří v pestrobarevné hře naší fantazie.

Jsou rozesety v rovnováze naší mysli.
Fascinovaně hledíš na duhovou hru skla
zavrávoral jsi…
Ani nepostřehneš, že jedna zmizela,
padá přes okraj, dotýká se tmy.
Teprve tříštící se sklo poleká tvůj pohled.
Najednou ti utíká druhá, třetí,
nestíháš se otáčet a vracet je na místo.
Čtvrtá padá! Uf… "Mám jí v letu!"
a tříštivý zvuk páté rozlehl se udýchaným tichem…

Padají nám jedna po druhé
oživlá ozvěna našich snů,
roztříštila se.
Křečovitými prsty svíráme poslední skleněnku
- naději, že má smysl žít.
Autor Klíček, 27.03.2008
Přečteno 272x
Tipy 6
Poslední tipující: NikitaNikaT., Vladimír P., Princezna.Smutněnka, just me
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi působivé dílko, s nádechem smutku a toužící po něčem určitém ... snad láska a pochopení ... jak zmíněno v poslední větě ... naděje, která umírá vždy jako poslední.

28.03.2008 08:15:00 | NikitaNikaT.

Neobvyklá. Moc se mi líbí.

27.03.2008 22:04:00 | Princezna.Smutněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí