Modrý anděl

Modrý anděl

Anotace: jsem to já?

Modrý anděl

Kapky krve na bílém sněhu,
Stopy dávno zaváté,
Odešla do dáli hledati něhu,
A srdce mečem prokláté.

Modré oči slzami vymyté,
Křídla zšedlá prachem,
V srdci křivdy hluboko zaryté,
Sněhem jde dál s úzkostným strachem.

Neví, kam kráčí,
Snad za svou nadějí.
Nebe se mračí
Nad plnou závějí.

Je plná jednoho lidského těla,
Té dívky v modrém hávu,
Té, co jen lásku a štěstí chtěla,
Chtěla se vzdáliti krutému davu.

Davu, co říká si realita,
Kterému obětovala svou krev.
Teď leží v závěji, daleko skryta
A nikdo už neslyší její zpěv.

Tu tesknou melodii a palčivá slova
A její křídla a vlasy
Už nikdo neuzří, už nikdy znova,
Neboť teď vstoupila do věčné krásy.

Zbyla jen malá vzpomínka
Na anděla v modré,
Konejšivá jak maminka,
Když říká: „Všechno je dobré.“

Tak končí všechny nešťastné lásky,
Tak jako modří andělé.
Jen pošetilci dělají si vrásky,
Že mají plné závěje.
Autor Ell19, 26.05.2008
Přečteno 354x
Tipy 1
Poslední tipující: elfkan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásný, nevím, co jinýho napsat...nějak mi to sebralo dech

26.05.2008 18:50:00 | katerina.johana

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí