...ztráta bolí.

...ztráta bolí.

Anotace: O ztrátě, lásce a nové naději.

Po chodbě kráčela s hlavou sklopenou k zemi.
Oči jí pálily od slz, které prolila pro něho.
Těžké bylo vzpomínat, však horší bylo zapomenout.
Balancovat mezi pevninou a mořem.
Mezi tichem a hlukem.

Zrychlila.

Skoro už utíkala před pohledy lidí.
Však vlastní stín ji brzdil.
Musela na čerstvý vzduch.
Vyběhla z budovy…
Utíkala k nejbližšímu zašlému koutku.

Plakala.

Dlouhou dobu tam seděla.
Tělem jí cloumaly vzlyky, jako vítr cloumá stromy.
Vzpomínky přicházely s přílivem – příliš rychle.
Avšak odcházely odlivem – příliš pomalu.
Vodopád pouhou touhou nezastavíš.

Zavřela oči.

Šla pomalým krokem zpátky k té budově.
Našlapovala velmi zlehka, jako by se vznášela.
Její rty byly upřímně tvarované do úsměvu – i její oči přestaly lhát o radosti.
V uších jí zněla stará píseň, kterou slýchávala už od dětství.

Otevřela oči.

Stála u velké brány.
Chyběl jí už jen krůček k tomu, aby se vrátila zpátky.
Sešla z cesty na trávník. Větřík si pohrával s jejími vlasy.
Pohlédla daleko do nebe – dlouho pátrala po obloze.
Pak jejím tělem projel nepatrný záchvěv.

Usmála se.

Kdyby se lidé okolo ní pořádně zahleděli do nebes.
Přestali by si ťukat na čelo.
Nad ní létal nepatrný andílek – krásný přesto tak silný.
Viděla ho. To on…

Odcházela.
Autor Chobotnička, 30.05.2008
Přečteno 340x
Tipy 3
Poslední tipující: mysicka55, Luccissek
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Však vlastní stín ji brzdil...
Nad ní letal nepatrný andílek - krásný presto tak silný. Videla ho...

...silné.

05.05.2016 10:50:22 | Sofia Filein

je to zajímavý text

28.01.2013 22:33:47 | Robin Marnolli

kdo ji zná tak ví co tím chtěla říct jen ti kdo se sídvají mezi řádky tohle co psala pochopí.

21.07.2008 15:59:00 | mysicka55

Njn, ty geny, ty geny. Njn, krev není voda a rodina se nezapře, že;-) Ano, kdo nezná, nechápe. A pochybuju, že ta holka tě zná. Protože tebe poznat chce čas. Nevím kdo to je, ale jediný kdo tě může znát, je ještě Zuzka. Jinak máš holka ještě hodně času před sebou. Tak pilně trénuj, ať se za tebe nestydím. Stačí, že se musíš stydět ty za mě.:-)

09.06.2008 21:02:00 | Luccissek

kdo nezná nepochopí...

02.06.2008 19:56:00 | Imala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí