Sonet předsmrtný

Sonet předsmrtný

Anotace: ...

Svírán bodavou bezmocí,
jako botou ze Španěl,
spílám sešitými ústy do nocí,
i když nemám, koho bych haněl.

Úplňkem bloudím beznohý,
vlastně ne já, to můj stín -
vždy nevěřící vzývá bohy
a s démony z druhů hlín

vybírá tu, jež bude chladiti,
v níž však ni zima nebude,
zve červy na hostinu, jež to sní ti
maso z tvých kostí, po tom, co krev vypijem.
Tak stín se stíny chodí všude,
vybírá strom na rakev a sýčka, jenž zapěje rekviem.
Autor Žiťa, 02.06.2008
Přečteno 256x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, Simísek, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nepřepadla tě špatná nálada?

03.06.2008 12:10:00 | Psavec

Hlavně, že nebude POsmrtný.

03.06.2008 11:20:00 | Simísek

...zvláštní.

03.06.2008 00:36:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí